Aquesta tarda ha tocat estrenar una de les teles noves que vaig aconseguir divendres. Es tractava de fer un necesser per l'Adriana, amb un color que anés bé de conjunt amb una aplicació de planxa que li enganxarem després. De moment, he fet servir el model Victòria que ja "domino" d'altres vegades, per cosir aquesta bosseta.
I un cop la Clara i va poder posar la seva nina...la bossa va quedar així de xula!!
Com que m'ha portat menys estona que altres vegades, m'he animat i he seguit amb un nou projecte de bosseta. Aquest cop el disseny és totalment meu! I ja tinc algunes idees de com el puc millorar...He aprofitat les teles "Sara" i algun bies que tenia per casa per aconseguir aquesta original bosseta! No se a vosaltres, però a mi m'agrada molt!
 
Imagen
Vaig obrir el blog parlant d'una merceria...avui toca parlar de la botiga-taller que és en part responsable que estigui agafant tanta afició a la costura i les manualitats. És possible que molts ja hagueu sentit parlar de la I Love Kutchi Shop, i si no, ja és hora que la conegueu!! És un petit racó de la Barceloneta, ple d'encant i de "coses mones", les persones que hi treballen ho fan de valent, i són molt emprenedors i innovadors, organitzen tallers de tota mena i acaben de treure un nou producte de tutorials de manualitats: la Kutchipedia, que pinta molt i molt bé!

És quasi impossible entrar en aquesta botigueta i no caure en la temptació... I com que em queda una mica lluny de casa, quan hi vaig, aprofito i carrego! Aquesta vegada, unes quantes teles i els dos primers fascicles d'aquesta particular "enciclopèdia del craft", que encara no he tingut temps de mirar amb deteniment, però que de segur que més endavant en parlarem!

Feu una ullada al seu web: http://www.ilovekutchi.com/shop/
La visita a la KutchiShop tenia una altra raó, la de passar la tarda del divendres fent un taller de creació de bolsos. Normalment els cursets ja acostumen a ser reduïts (5 o 6 persones com a molt), però aquest cop només érem 3, de manera que vam poder aprofitar moltíssim més la formació i els consells de la Sílvia Ribas, que va ser la nostra mestra
Per cert que la Sílvia fa coses precioses, que podeu veure al seu blog: http://silvia-ribas.blogspot.com.es/
La sessió incloïa com sempre tots els materials i un bon berenar. I de mica en mica vam anar jugant amb les teles, els patrons i la màquina de cosir per aconseguir donar forma a una bossa d'allò més xula! Mireu, mireu...
 
La dues darreres setmanes les he dedicat a una manualitat ben senzilla, però també nova per a mi. Sempre he trobat que les guirnaldes decoratives, de qualsevol mena, animen qualsevol habitació. De moment, he començat practicant una versió força fàcil, que no requereix de gaires coneixements de costura, però que és molt "resultona"! 
He aprofitat el meu retrobament amb una amiga de la infància que ha estat mare, per crear la bandereta "Cesc". 
Per a fer-la, vaig seguir les instruccions i tutorials d'altres pàgines web que vaig trobar navegant per internet.
La principal inspiració, que proposava tres tipus de Guirnaldes diferents, la vaig treure d'aquí: http://decoracion.facilisimo.com/foros/trucos-y-consejos/3-tutoriales-para-hacer-guirnalda-de-banderines_777358.html

La bandereta "Cesc" ha estat realitzada amb les teles de la "Sara" i va tenir aquest aspecte:
La mateixa setmana, i després de mostrar la meva creació a unes companyes, vaig tenir un segon encàrrec! Aquest cop es tractava de fer una bandereta "Andreu", i com que tenia teles multicolor, vaig pensar de fer-la ben alegre! Aquesta segona versió, val a dir, que va sortir amb les lletres més ben cosides que la primera...
El procés és ben senzill: 
1. Seleccionar la col·locació de les teles (es recomana tenir present el número de lletres per a que quedin ben centrades)
2. Retallar les teles en format triangle
3. Retallar les lletres
4. Cosir les lletres (atenció a l'ordre!)
5. Cosir els triangles (sempre del revés, deixant un espai obert per donar la volta)
6. Unir tots els triangles amb un bies o cinta de color!
 
Com que de petita mai no vaig agafar massa afició a les nines, no puc afirmar que sigui una d'aquelles aficionades a la costura de tota la vida ni que des de la meva infància em dediqués a tallar i cosir vestidets per a nines. Sembla que l'afició doncs m'ha arribat una mica tard. Fa uns dies una companya de feina em va parlar d'un blog de manualitats i costures que li agrada molt, i em va fer arribar especialment, l'enllaç a un tutorial per a fer un vestit de nadó. La Sara em va sembla d'allò més optimista, proposant-me el repte de fer-be un, però jo no les tenia totes...
El blog en qüestió es diu Oh Mother mine DIY, i l'enllaç al tutorial que he seguit és el següent: http://www.ohmotherminediy.com/2013/04/como-hacer-vestido-de-bebe-tutorial-con.html
Navegant per la xarxa es poden trobar infinitat de tutorials de costura i manualitats, però francament, el d'aquest blog m'ha sorprès gratament perquè està especialment no només ben explicat, sinó ben ensenyat. Imagineu-vos si ha d'estar ben explicat, que fins i tot em vaig animar a acceptar el repte!  (La única pega del vídeo, al meu gust, és la musiqueta, que al cap de sentir-la tantes vegades se t'acaba registrant al cap!)

Un punt fort per fer-me decidir a provar-ho,  va ser que em permetien descarregar-me el patró del vestidet a mida real (vaja, imprimint fotocòpies i enganxant parts), i les instruccions ja eren sobre el paper, i això s'agraeix enormement, sobretot quan no estàs gens acostumat a la paraula "patró" (a mi m'és aviat em tira enrera, sembla complicadíssim!).
El principal repte d'aquest projecte van ser els "plecs". Mare meva...d'entrada em semblava complicadíssim, em vaig passar una bona estona fent "stop", "play" i "pause" al vídeo fins que no em va semblar entendre com es feien...va ser entretingut...però ara em sembla que ja en sabré fer sempre! :) només per aquest aprenentatge ja ha valgut la pena l'experiència!
La resta va ser més senzilla...bé, fins que arriba l'hora de cosir els "bies"..ostres, mira que costa que quedin bé! En definitiva, diguem-ne que com sempre en les primeres vegades, no ens fixarem massa al detall (he de polir acabats, aix com costa!), però estic molt i molt satisfeta de com ha quedat! tot i que a les imatges sembli rosa,  és d'un topet vermell molt pujat!  Ara només cal veure si a la meva nebodeta Ana encara li cabrà!
 
Els dies de futbol, especialment quan toca Barça, m'agrada mirar el partit, a poder ser des de casa, i en companyia. Però com que no tinc canals de pagament, darrerament sembla impossible veure un partit des del meu sofà, de manera que la ràdio es converteix en la millor aliada, i  tot i que he d'imaginar-me les jugades i només puc sentir els gols, té altres avantatges, com poder fer dues coses al mateix temps: seguir un partit del meu equip i practicar alguna manualitat.

Tot just ahir va arribar a les meves mans un llibre-tutorial per a fer bosses i bolsos. Començo amb el més facilet (nivell 1), i tot i així,  ja us aviso que com sempre m'he equivocat i no he seguit punt per punt les instruccions...tot i així, el resultat no s'allunya massa del que havia de ser en un primer moment.
Les instruccions en temes de costura...ho són tot menys clar. Comences a llegir, i ho has de tornar a fer almenys 3 cops per entendre alguna cosa.  Tenim la tela, el forro i l'entretela, tenim la cremallera i en principi ja està, a seguir instruccions....


Imagen
El meu principal problema és sempre la cremallera: no us passa que el primer costat surt la mar de ben cosit, però l'altra banda sempre surt un xurro? Doncs a mi si... conclusió: he de practicar moooltes cremalleres.

I després és quan m'he equivocat, i enlloc de cosir d'una banda el forro i de l'altre la tela exterior, doncs mira, ho he fet tot junt...

El resultat? Doncs que per dins es veuen totes les costures (si ho hagués separat hagués quedat més finet) però per fora dóna el pego, no trobeu?