Aquesta setmana he reprès el llibre de patrons de bolsos, i amb l'ajuda de la Sílvia, he cosit un nou model. Aquesta vegada he après a posar les nances per dins, amb forro. També m'ha ensenyat un truc per fer butxaques que quedin d'allò més maques.  Gràcies per les teles!! ;P
 
Ara sí que sí, que puc dir que aquesta és la primera faldilla que m'he cosit jo tota soleta! Abans d'oblidar tot el que he après durant les darreres setmanes, i per assimilar els coneixements m'he decidit a intentar cosir una faldilla de dalt a baix: des del patró fins a la cremallera!
Aquesta vegada he optat per una tela texana, i he aprofitat retalls de topet  vermell que ja comencen a ser recurrents en les meves creacions. A veure, la part del patró, doncs va anar molt bé. Tot i que tinc la sensació que aquesta m'ha sortit amb una mica més de vol del que tenia previst (crec que perquè he deixat massa marge a la cremallera) però el resultat final m'agrada.
He cosit un tros de tela de colors a la part del davant, i he fet la cinturilla amb un bies que tenia per casa. La vora l'he hagut de repetir dos cops...i finalment la cremallera...diria que ha quedat un parell de centímetres curta, però ho arreglaré tant bon punt hi pugui cosir un gafet. En tot cas, aquí la teniu, i l'estrenaré aquesta nit de St.Joan!
 
Després d'un parell de projectes fallits, necessitava fer alguna cosa més fàcil, vaja, que em sortís! Per això, i com que de pas necessito organitzar una mica els retalls i restes de teles que vaig acumulant, aquest matí he decidit fer una caixa de tela.
He seguit aquestes instruccions: http://sometimescrafter.blogspot.com.es/2009/04/tutorial-fabric-scrap-basket.html
És un projecte ràpid i "resultón"! Ara bé, llàstima que l'entretela que tenia no era prou gruixa. Hauré d'investigar aviam on en trobo de millor. Però com sempre, per ser la primera, m'agrada molt! :D
 
Aquestes darreres tres setmanes he estat assistint a classe de costura amb la Silvia Ribas .
http://www.silvia-ribas.blogspot.com.es/
Es tractava d'aprendre a cosir una faldilla, però no només n'hem cosit una, sinó que finalment he comprès com funciona el tema de la costura de faldilles amb el sistema Martí! Per tal d'exterioritzar el procediment de la creació de patrons, la Silvia em va mostrar diversos models i me'ls va fer reproduir a escala petita: faldilla tubo, caiguda natural, amb més vol, amb volants... Així he après a prendre mides i a crear patrons! :D
Tot i que no és la primera vegada que intento fer una faldilla...aquesta és la primera vegada que me la puc posar! Molt orgullosa i amb moltes idees!
 
Cal aprofitar totes les restes de retalls de roba que queden dels projectes que es va fer. Per això, avui un tros de tela de topets reciclada, mig metre de bies de fruites i un retall de roba texana, s'han convertit en una bosseta multi-ús!
La propera que faci...potser que modifiqui una mica el model, rodona?
 
M'encanta passar els divendres a la tarda a la KucthiShop! Tots els tallers que hi he fet han estat molt interessants, surto sempre amb la sensació d'haver après moltes coses, i el més important, que són coses aplicables, que després puc anar fent i perfeccionant jo mateixa.
 Feia dies que tenia ficat d'ull en un taller de creació d'aplicacions de roba,. Per fi he après a fer el punt de pistonet, i crec que em servirà moltíssim!
El que m'agrada d'aquesta manualitat és que hi ha una part de creativitat, de dissenyar el que vols cosir, per tant, hi ha infinites possibilitats! Vaja, que ja estic pensant possibles croquis per fer més endavant.
De moment, us deixo amb aquest ocellet.
 
Aquesta vegada també he seguit un tutorial, que em va fer descobrir un cop més la Sara, per a fer una bosseta-cistell de taula d'allò més senzilla i fàcil de fer! He aprofitat algunes teles antigues que em quedaven, i ara ja tinc on posar les betes i cintes que sempre tinc pel mig!
El tutorial és de Missmostaza: http://missmostaza.blogspot.com.es/2012/09/tutorial-cesta-reversible.html?m=1
 
Aquesta setmana he passat per un parell de merceries, una al carrer Diputació i l'altre al mercat de Collblanc, que tenien cintes que m'agradaven molt... així he tingut excusa per cosir les meves primeres cintes decoratives, i aprofitar per fer un nou model de necesser, aquest cop planet.  
També he fet un petit monederet amb la tela de la Clara, per completar el seu conjunt. Espero que li agradi!
 
Avui la meva simpàtica veïna ha estat fent una festassa a casa seva durant tot el dia. De fet, encara dura, i la música, els crits i el "jaleo" poden durar fins tard. Per a intentar relaxar-me, (la qual cosa ja us aviso que és difícil qua els veïns fan tant soroll..) he decidit provar de fer jo soleta un nou model de bolset, aprofitant que el dissabte vaig passar a aprovisionar-me de material.

He començat fent el disseny en paper, i després he intentat dur-lo a la pràctica. La principal conclusió, és que estic aprenent a fet els meus propis patrons en paper, i és un bon exercici per aprendre a passar-los a la tela, però el tema de les nances amb tira d'espiga...no m'acaba de convèncer. Hauré de buscar alguna alternativa, potser hauré de començar a folrar-les.

Bé, en "honor" a la meva veïna que avui ens està donant el diumenge...aquí teniu el bolset topos verd-llatí!
 
Com que encara no sé fer massa varietat de coses, la setmana passada vaig apostar per un "regal segur". Per celebrar l'aniversari de la Vicky i a Mercè, vaig decidir fer un parell de bosses "para todo". M'encanta fer aquestes bosses, són molt fàcils, amb una tela de cotonet, unes nances simples, i un disseny patchwork la mar de senzill.
Aquí teniu les imatges del muntatge!